GrensOverschrijdende DuikDagen (GODD) 2004

Eerstvolgende duikdag: zondag 12/12

Klik hier voor foto's van eerdere grensoverschrijdende duikdagen en andere exploten

De DC-duikdag van 27 september 2003 was zeer gesmaakt, en we hebben 2003 duikend afgesloten met twee leuke Oosterschelde-duiken tijdens onze eindejaarsduik op 28 december
De grensoverschrijdende duikdag van 28 februari 2004 kende ondanks het 'ruige' winterweer een heel mooi succes met een opkomst van een 30-tal mensen!
Onze grensoverschrijdende duikdagen hebben duidelijk de wind de zeilen... dat is alleszins iets wat niet kon ontkend worden op zondag 4 april 2004... Ondanks de gure wind die ons voor de eerste duik helemaal naar de Grevelingen blies waren we opnieuw met een 30-tal!
Op zondag 06/06/04 was het wel prima weer, maar omwille van allerlei communie- en andere feesten, clubactiviteiten, enz. was de opkomst een heel stuk minder, maar dat heeft zeker en vast de leut voor de aanwezigen niet kunnen bederven!!!
De duikdag van 08/08/04 was een supersucces met zowel in de voormiddag in Sprimont als in de namiddag in La Gombe telkens meer dan 70 duikers!!!! En... we er is over deze GODD ook een reportage verschenen in "Duiken"...
Ruim 40 enthousiaste duikers, plus een bende supporters, tekenden present op onze 7de GODD, de duikdag van 10/10/04! En resem "oude" gezichten, en weer heel wat "nieuwe". Het zonnetje was ook van de partij en het OW-zicht was prima!

We zetten dus deze traditie van lands-, federatie/organisatie- en club-grensoverschrijdende duikdagen verder! We hebben tot op heden een bont en leuk allegaartje van Vlamingen en Nederlanders zien opdagen, en duikers van zowel NOB, NELOS, Padi, VVW, IDEA, CEDIP, enz. Het is zeer tof om mensen van andere clubs of andere federaties, en die je dikwijls alleen maar onder een bepaalde (schuil)naam kent van op de diverse duikforums (DC, Zoekertjes/Zeeroos, Seamasters) of gewoon zomaar via email of zo, eens in het "echt" te leren kennen... En bovendien is gezellig samen duiken, en een leuke babbel voor en na, dé ideale gelegenheid om eindelijk eens komaf te maken met al die wederzijdse vooroordelen die o zo dikwijls de kop opsteken in al die discussies over de diverse organisaties, enz... uiteindelijk hebben we toch allemaal leren duiken om op een veilige manier te duiken en te genieten van het onderwaterleven en duiken we toch allemaal uiteindelijk in hetzelfde water...

Dit zijn de eerstvolgende geplande duikdagen...

Voor zondag 12/12 trekken we opnieuw naar duikstekken ergens in "ons" Zeeland.

We verzamelen ditmaal om 10u aan de Berghse Diepsluis en na de inschrijvingen, klaarmaken, briefing, ploegindeling, proberen we tegen 11u in het water te liggen en tegen 12u er terug uit te zijn. Tijd om rustig om te kleden, een droogje en een natje binnen te werken, gezellig te kletsen en tegen 13u30 rijden we dan verder naar de volgende duikstek.

Om 14u verzamelen we aan de Zoetersbout en proberen tegen 15u in het water te liggen, tegen 16u er terug uit en tegen 17u zoeken we nog een leuk terrasje in de buurt om de dag gezellig af te sluiten!

 
Voor 2005 kunnen we voorlopig al enkele data naar voor schuiven: 13/02, 10/04, 12/06, 14/08, 09/10 en 11/12...

Men zegge het voort... Iedereen is meer dan welkom op deze grensoverschrijdende initiatieven, voor alleen de eerste duik, of alleen de tweede, of beide duiken uiteraard, en als je 100% droog wil blijven en gewoon komen supporteren en wat gezellig kletsen ben je uiteraard ook zeer welkom! Je hoeft ook niet per sé zelf te zorgen voor een duikmaat, we zorgen wel ter plekke dat je een goede duikmaat hebt.
Deelname aan de duikdagen is volledig kosteloos, maar ingeval we ergens naar duikstekken gaan waar ter plekke duikgeld moet opgehoest worden moet dat uiteraard betaald worden...
A propos, voor de gezelligheid brengt iedereen zelf wat lekkers mee... en je kiest zelf maar... de ene heeft v.b. wat warme soep mee in een thermos, de andere wat koeken, of wat vlaai, of wat fruit...

Voor praktische afspraken zoals indeling van de duikploegen, enz., is het nuttig/nodig dat je vooraf je deelname bevestigt. Laat snel iets weten!
Op deze page kan je alvast de meest recente info/afspraken vinden. Hopelijk tot dan!

Met sportieve groeten,

Luc

Meer info over

Klik hier voor foto's van eerdere grensoverschrijdende duikdagen en andere exploten

Oosterschelde: Weersvoorspellingen / Getijden

Hebben zich reeds aangemeld voor 12/12: Carl Ampe, Carl Maerevoet, Danka Ryl, Dirk Heyndrickx, Ingrid van Overloop, Karsten Buchenau, Lode Van De Wauwer, Luc Dupas, Marc Claus, Nicolas Sillis, Peter Vinken + collega's, Stephan Verhaeghe, Steven Mortier, Thierri Wellekens, Walter Huwels, ... en nog vele anderen die nog niet hebben ingeschreven...


Opmerking: aangezien het over een federatie/organisatie-overschrijdend evenement gaat, en iedere organisatie zijn eigen specifieke regelgeving heeft qua veiligheid en wie met wie mag duiken (qua brevet, ervaring, max. duikdiepte, enz.), is iedere duiker zelf verantwoordelijk voor het checken en opvolgen van de regels van zijn/haar organisatie en staat iedere duiker zelf in voor zijn/haar eigen veiligheid!

Enkele reacties op het Zoekertjes-forum...

Datum : 12/12/2004 18:41:15

Enkel de Oesterdam meegedaan (sinussen prikten nogal bij het naar boven komen ... :( )
Lekker fris met een stevige noordenwind en een watertemperatuur van 3,5. Meer dan 5 meter zicht. De opkomst was, gezien het weer, behoorlijk.

Walter

Datum : 12/12/2004 19:54:03 Luc, de mossselcultuur was prachtig, ervan genoten...
tot deze week ergens....

Mork

Datum : 13/12/2004 01:56:06 't Was weer supertof... net als iedere GODD trouwens... of er nu veel, heel veel, superveel, of wat minder duik(st)ers opdagen... de leut is er altijd bij!!!
We waren vanmorgen uiteindelijk, na een aantal afvallers/sters wegens de Manta Kerstduik en vooral ook wegens griep en andere tijdelijke onhebbelijkheden, met 16 duik(st)ers om de BD onveilig te gaan maken. Nadien was er weer warme tomatensoep, en warme Gluhwein, en ook frisse porto en een hartig jenevertje (ja hoor FatCat, alles met mate!!! we zijn zeer bewuste duikers hoor...).
Nadien aan de Zoetersbout eerst nog een opwarmertje in "ons" restaurantje 'De Storm' gaan binnenwerken, tesamen met wat leuk bijkletsen, en dan opnieuw terug het (ja hoor... nat)pak in voor een tweede duik.

De duiken zelf... 't is natuurlijk al wat frisser buiten en veel OW-leven heeft allicht uit de Neckermann-catalogus een reisje naar warmere oorden geboekt, maar er was toch nog vanalles te zien... heel veel hooiwagenkrabben en groene zeenaaktslakken, enkele grote vlokslakken gezien, ook een aantal Geitodoris Planata (Millennium wratslakken), de obligate spiraalkokerwormen en de kleine spookkreeftjes, mooie pitvissen en platvissen, gewone grondels en zwarte grondels, kleine slijmvisjes, hele mooie garnaaltjes, leuke grote steurgarnalen, veel zeeappels, de klassieke kreeften en krabben, enz. enz. enz.

Heel leuk dus, en weer wat nieuwe GODD'ers bijgekomen die we zeker en vast nog eens gaan tegenkomen op een van de volgende GODD's... ;-)

Groetjes, Luc

p.s. Mork: nu snap ik waarom ge vond dat het zo koud was tijdens onze eerste duik... mijnen Aladin dacht dat het volle 5C was... dat scheelt natuurlijk een heel stuk he! Volgende keer moogt gij met mijne Aladin duiken en zal ik me opofferen om met die van te duiken... ;-)

Datum : 13/12/2004 13:31:42 Blij er weer eens bij geweest te zijn. Het was een gezellige dag, maar k...k... KOUD zeg !!!
Weer wat nieuwe gezichten gezien, leuke tips gehoord en vooral van die heerlijke "walnoten-Porto" genoten ! ...
En wist je dat Luc heeeeeel lekkere soep kan maken ook al heeft hij ernstige ochtend-keukenproblemen doorworsteld... en dat hij een ECHTE ijsbeer is?
Mijn kompas naar de "zak" (wist niet dat zo'n ding "plots" kan "bevriezen") en een heeeeeeeeeeeeel mooie tweede duik gemaakt ... op het droge... De après-duik was heel opwarmend (lekkere capuccino's met mega-bergen crème fraiche).
Hop naar de volgende in februari.

CarlA

Laatste wijziging: Dec 14 01:53