GrensOverschrijdende DuikDagen (GODD)

Eerstvolgende duikdag: zondag 13/02/2005

Klik hier voor foto's van eerdere grensoverschrijdende duikdagen en andere exploten
Opgelet: de weersomstandigheden kunnen, en zeker in het frissere seizoen, behoorlijk roet in het eten gooien en daarom moeten soms de dag voordien de plannen nog gewijzigd worden. Dus steeds even voor alle zekerheid de avond voordien nog eens komen checken op deze page!!!

GrensOverschrijdend... over de clubgrenzen heen, over de federatiegrenzen heen, over de landsgrenzen heen... grensoverschrijdend dus... en ook grensverleggend...

De DC-duikdag van 27 september 2003 was zeer gesmaakt, en we hebben 2003 duikend afgesloten met twee leuke Oosterschelde-duiken tijdens onze eindejaarsduik op 28 december
De grensoverschrijdende duikdag van 28 februari 2004 kende ondanks het 'ruige' winterweer een heel mooi succes met een opkomst van een 30-tal mensen!
Onze grensoverschrijdende duikdagen hebben duidelijk de wind de zeilen... dat is alleszins iets wat niet kon ontkend worden op zondag 4 april 2004... Ondanks de gure wind die ons voor de eerste duik helemaal naar de Grevelingen blies waren we opnieuw met een 30-tal!
Op zondag 06/06/04 was het wel prima weer, maar omwille van allerlei communie- en andere feesten, clubactiviteiten, enz. was de opkomst een heel stuk minder, maar dat heeft zeker en vast de leut voor de aanwezigen niet kunnen bederven!!!
De duikdag van 08/08/04 was een supersucces met zowel in de voormiddag in Sprimont als in de namiddag in La Gombe telkens meer dan 70 duikers!!!! En... we er is over deze GODD ook een reportage verschenen in "Duiken"...
Ruim 40 enthousiaste duikers, plus een bende supporters, tekenden present op onze 7de GODD, de duikdag van 10/10/04! En resem "oude" gezichten, en weer heel wat "nieuwe". Het zonnetje was ook van de partij en het OW-zicht was prima!
Op zondag 12/12/04, de 8ste GODD, waren er toch nog een 18 dappere duik(st)ers opgedaagd om de koude te trotseren voor 2 leuke duikjes... incl. de klassieke warme soep, en nu aangevuld met een warm Gluhweintje en de obligate gezellige après-duik...

We zetten dus deze jonge traditie van lands-, federatie/organisatie- en club-GrensOverschrijdende DuikDagen (GODD) verder! We hebben tot op heden een bont en leuk allegaartje van Vlamingen en Nederlanders zien opdagen, en duikers van zowel NOB, NELOS, Padi, VVW, IDEA, SSI, CEDIP, enz. Het is zeer tof om mensen van andere clubs of andere federaties, en die je dikwijls alleen maar onder een bepaalde (schuil)naam kent van op de diverse duikforums (DC, Zoekertjes/Zeeroos, Duikforum, Seamasters) of gewoon zomaar via email of zo, eens in het "echt" te leren kennen... En bovendien is gezellig samen duiken, en een leuke babbel voor en na, dé ideale gelegenheid om eindelijk eens komaf te maken met al die wederzijdse vooroordelen die o zo dikwijls de kop opsteken in al die discussies over de diverse organisaties, enz... uiteindelijk hebben we toch allemaal leren duiken om op een veilige manier te duiken en te genieten van het onderwaterleven en duiken we toch allemaal uiteindelijk in hetzelfde water...

Dit zijn de eerstvolgende geplande duikdagen...

Voor zondag 13/02 trekken we opnieuw naar duikstekken ergens in "ons" Zeeland.

We verzamelen om 10u aan de Zoetersbout (!!! gewijzigd wegens 7Bft NW voorspelling voor zondag!!!) en na de inschrijvingen, klaarmaken, briefing, ploegindeling, proberen we tegen 11u in het water te liggen en tegen 12u er terug uit te zijn. Tijd om rustig om te kleden, een droogje en een natje binnen te werken, gezellig te kletsen en tegen 14u15 rijden we dan verder naar de volgende duikstek.

Om 14u30 verzamelen we aan Strijenham (!!! gewijzigd wegens 7Bft NW voorspelling voor zondag !!!) en proberen tegen 15u in het water te liggen, tegen 16u er terug uit en tegen 17u zoeken we nog een leuk terrasje in de buurt om de dag gezellig af te sluiten! (Deze tweede duik combineren we met de 'kater'duik van duikschool Aqua Naturalis uit Breda)
Indien de KNMI-weersvoorspellingen inderdaad kloppen zou er vanaf de middag een nog verder aanwakkerende wind, tot harde NZ-storm aan de westkust van NL, te verwachten zijn. In dat geval zal er allicht, na evaluatie van de situate ter plekke, voor de tweede duik uitgeweken worden naar de Put van Ekeren

 
Voor 2005 kunnen we verder volgende data naar voor schuiven: 10/04, 12/06, 14/08, 09/10 en 11/12...

Men zegge het voort... Iedereen is meer dan welkom op deze grensoverschrijdende initiatieven, voor alleen de eerste duik, of alleen de tweede, of beide duiken uiteraard, en als je 100% droog wil blijven en gewoon komen supporteren en wat gezellig kletsen ben je uiteraard ook zeer welkom! Je hoeft ook niet per sé zelf te zorgen voor een duikmaat, we zorgen wel ter plekke dat je een goede duikmaat hebt.
Deelname aan de duikdagen is volledig kosteloos, maar ingeval we ergens naar duikstekken gaan waar ter plekke duikgeld moet opgehoest worden moet dat uiteraard betaald worden...
A propos, voor de gezelligheid brengt iedereen zelf wat lekkers mee... en je kiest zelf maar... de ene heeft v.b. wat warme soep mee in een thermos, de andere wat koeken, of wat vlaai, of wat fruit...

Voor praktische afspraken zoals indeling van de duikploegen, enz., is het nuttig/nodig dat je vooraf je deelname bevestigt. Laat snel iets weten!
Op deze page kan je alvast de meest recente info/afspraken vinden. Hopelijk tot dan!

Met sportieve groeten,

Luc

Meer info over

Klik hier voor foto's van eerdere grensoverschrijdende duikdagen en andere exploten

Oosterschelde: Weersvoorspellingen / Getijden

Hebben zich reeds aangemeld voor 13/02: Anemona met Moontjes-koek, CyberWizzz, Badeendje, Danny Verbist, Elie De Buck en Annick, Frank Prins, Frederik Gekiere, Glenn DW, JantjeB, Karel DP, Karel S, Laurens van Rijn, Luc Dupas, Manuel de Kleine, Peter Temmerman, Ronald De Vocht, Rony Thienpont, Stefaan Dedrie, Walter Huwels, Yves Janssens, ... en nog vele anderen die nog niet hebben ingeschreven...


Opmerking: aangezien het over een federatie/organisatie-overschrijdend evenement gaat, en iedere organisatie zijn eigen specifieke regelgeving heeft qua veiligheid en wie met wie en waar en wanneer mag duiken (v.b. brevet, ervaring, max. duikdiepte, deco of niet, enz.), is iedere deelnemende duik(st)er zelf verantwoordelijk voor het checken en opvolgen van de regels van zijn/haar organisatie en staat iedere duiker zelf in voor zijn/haar eigen veiligheid!

Anemona op Zoekertjes:

Het was daar snijijij-dend koud met windkracht 9 !
Het sneeuwde en hagelde.
Ik vroeg mij af wat ik daar deed.
De warme choco, de koek en de Fleece bracht me weer wat bij mijn positieven.
( Toch weer leuk iedereen te zien)
En thuis komende zag ik de andere helft van mijn koek staan.....!

Pyjamaduiker op Zoekertjes:

luc je kan er weer een geslaagde GODD dag bijschrijven, er waren toch nog duikers die de sneeuw, hagel en regenbuien trotseerde voor één of twee duikjes. Zicht was wisselend van 0 tot 2meter, ja duikers kunnen nogal stofwolken maken hoor :-))))
Na de eerste duik debriefing gedaan in een café met de toepasselijke naam "De Storm" waar de chocomelk en soep rijkelijk vloeide en niet te vergeten de alom beroemde koek van Irene.
Tweede duik was verplaatst naar de put van ekeren wegens de weersomstandigheden. Zicht was hier ook niet om over naar huis te schrijven maar onze spullen waren toch maar weer gespoeld :-) Daarna is iederéén voldaan naar huis vertrokken.
Tot de volgende GODD

Dames ,heren en buddy's bedankt

JantjeB op Zoekertjes:

Voila, een geslaagde GODD, al was het wel frisjes vandaag. Ik ben dan maar vlug naar de storm gereden om mij, na een geslaagde duik, vol te gieten met warma koffie en een grote tas soep.
Neptunus, bedankt, dat ge ons in uw grote zee hebt laten duiken.
GODD himself (Luc), ge hebt bewezen dat ge sterker waart, maar nie sterk genoeg om 2 duikskes in den eigendom van Neptunus te bemachtigen (lol).
Irene (neke), ge hebt me goe warm gemaakt met uw fleeske, ik zal de volgende keer als ik kou heb aan U denken....
Slecht nieuws nu, mijn vrouw heeft ook ne login op het forum gemaakt, ik kan dus nie meer alles schrijven want ze zal mij van antwoord dienen.
Thx voor de geslaagde dag..... En aan mijnen buddy, 'k weet zijnen forumnaam niet, 't was ne geslaagde duik.... Tot nog es.....

Luc Dupas op Zoekertjes:

Sneeuw, hagel, snijdende wind, 9 bft ??? Allee nu... kijk nog eens heel goed naar die stralend blauwe hemel op de foto's van Jenn... Wie maalt nu om dat mespuntje hagelkorreltjes en dat eenzame natte sneeuwvlokje en dat zuchtje wind... WATJES... ;-)
Enfin, met eenparigheid van stemmen kunnen we zeggen dat het weer een zeer geslaagde GODD was, met in totaal 20 duikers (een aantal vroegere GODD'ers maar toch weer enkele nieuwe GODD'ers)... helemaal niet slecht rekening houdende met dat zuchtje wind, en die paar hagelkorreltjes en een verdwaald sneeuwvlokje.
Onderweg naar de Zoetersbout heerlijk genoten van het prachtige uitzicht op de Oosterschelde met de mooie witte schuimkoppen en de slierten weggeblazen schuim... de windmolens aan de Oesterdam die gelijk gek draaiden om de wind gaande te houden... en aan de Zoetersbout dan zelf, zoals verwacht gezien de windrichting, kabbelend water met een lichte rimpeling hier en daar, niks stroming en bij momenten iets beter zicht... leuke duik overigens zonder de snotolf te vinden, maar wel wat leuke grote steurgarnalen, smullende zeesterren, botervisjes, platvisje, millenniumwratslak, leuke zeedonderpadjes enz. en voor mij persoonlijk een duik in twee etappes omdat ik halverwege de duik een grote decoboei niet meer onder kreeg... ;-)
Dan voor de tweede duik even op Strijenham de mensen van de Katerduik van Aqua Naturalis (2 duikers, 2 niet-duikers) gaan oppikken om nadien ons te gaan afspoelen in de Put van Ekeren... briefing onder een straalblauwe hemel... je ziet zelfs dat we allemaal een muts op hadden om onze tere hoofdhuid (bij een aantal komt er verstand er al heel goed door) te beschermen tegen de keiharde zonnestralen... leuk duikje... snoek gevonden...
Weer voor herhaling vatbaar ! Er staan nog (minstens) 5 GODD's voor 2005 op het programma...

Glenn op Zoekertjes:

Hey Luc! Fijne namiddag gisteren! Rustig, relax duikje gedaan.
Goeie organisatie, fijne mensen. Kortom, voor herhaling vatbaar! :-)

Al iemand foto's online gesmeten?

Groetjes,

Glenn.

Bart van der Meulen op Duikforum:

De Katerduik van afgelopen zondag 13 februari bleek zeer effectief tegen de kater na de carnavalsdagen. Was de duik eerder al verplaatst naar Strijenham, omdat Scharendijke erg aan lagerwal lag, Strijenham bleek niet veel beter op zondagmiddag. Striemende hagelbuien, af en toe sneeuwbuien, een gemaal dat op topcapaciteit probeerde om de Tholenaren droge voeten te laten houden maakten het zicht boven water, maar naar verwachting ook onderwater zeer slecht. Besloten werd (i.o Luc Dupas) om uit te wijken naar de Put van Ekeren, nabij de Antwerpse havens en het dorp Ekeren.
In een lange colonne werd de tocht naar Antwerpen gemaakt en geparkeerd aan de Put. Helaas had het slechte weer geen halt gehouden aan de grens, zodat het ook bij Ekeren koud, nat, guur en bar en boos af en toe was. Maar een veertien buddyparen besloten dat het onder water net zo nat zou zijn als boven water en misschien iets warmer en besloten de Katerduik te gaan maken.
Ondanks een goede briefing door Luc (thuiswedstrijd?) hebben Bianca en ik weinig gezien onder water. Lijkt veel op Galder, maar dan iets begroeider. Zal `s zomers best mooi zijn, maar nu een beetje minder. Na een duik van toch een minuut of achttien, besloot Bianca het `Belse trapje` op te gaan, het water uit. Uitstekende voorzieningen daar in Ekeren, maar dat trapje is een fabrieksfoutje mee gemaakt. Het trapje bestaat uit een centrale paal, met aan weerszijden vrijhangende treden, ideaal om met vinnen aan het water uit te komen en ook daarvoor bedoeld. Met keurige handrelingen boven, net als in het zwembad. Alles van roestvrij staal, Jan Korf en Irene zouden er jaloers op worden.
Alleeeen, waarom moest er precies ter hoogte van de opstap op de steiger een dwarsverbinding gemaakt worden??? Wie op de steiger stapt en even niet oplet, blijft geheid met de vinnen eronder steken. Zo ook Bianca, die op haar hand viel met haar gewicht en het gewicht van haar duikuitrusting. Ik had de tewatergaan plek uitgekozen om er ook weer uit te gaan, want het was druk inmiddels bij het trapje geworden. Op het platform zittend, met de kont in zo`n twintig centimeter water op het platformpje, was ik bezig met het uitrekken van mijn vinnen, toen mijn buddy spontaan spijkers ging tellen.... Gelukkig was Kareltje in de buurt en kon haar helaas net niet opvangen.... Binnen enkele ogenblikken was ik er ook, gelukkig niks gebroken maar wel een gekneusde hand.
Na het omkleden zijn we de beloofde hete chocomelk gaan schenken. De presentjes voor de best verklede duiker kon in de auto blijven, want door de kou had niemand zich verkleed. Behalve dan in een dikke jas en ijspetten.... Al met al was de Katerduik best geslaagd....
Luc, als je hulp nodig hebt om de betreffende dwarspijp weg te halen, roep je maar even....... Bianca zal je graag helpen met het aangeven van de ijzerzaag. Het trapje heeft nu inmiddels al een bijnaam, met variant op het 'trapje van Irene'. Het trapje heet nu bij ons 'trapje van Bianca'.....

Zie ook:


Laatste wijziging: Feb 12 23:45