GrensOverschrijdende DuikDagen (GODD)

http://users.skynet.be/dupas/duiken/specials/

Eerstvolgende duikdag: zondag 10/04/2005

Andere data voor 2005: 12/06, 14/08, 09/10 en 11/12...
Klik hier voor foto's van eerdere grensoverschrijdende duikdagen en andere exploten
Opgelet: wegens de aanhoudende 3-4Bft NW-wind wordt de eerste duik verschoven naar de Zeelandbrug Noord! We verzamelen zoals voorzien om 9u30 op Wemeldinge Parking en rijden dan naar de Zeelandbrug!

GrensOverschrijdend... over de clubgrenzen heen, over de federatiegrenzen heen, over de landsgrenzen heen... grensoverschrijdend dus... en ook grensverleggend... Onze lands-, federatie/organisatie- en club-GrensOverschrijdende DuikDagen (GODD) zijn ondertussen al een prille traditie geworden! We hebben tot op heden een bont en leuk allegaartje van Vlamingen en Nederlanders zien opdagen, met duikers van zowel NOB, NELOS, Padi, VVW, IDEA, SSI, CEDIP, enz. Het is zeer tof om mensen van andere clubs of andere federaties, en die je dikwijls alleen maar onder een bepaalde (schuil)naam kent van op de diverse duikforums (Zoekertjes/Zeeroos, Duikforum.NL, Seamasters DC) of zelfs helemaal niet, eens in het "echt" te leren kennen... En bovendien is gezellig samen duiken, en een leuke babbel voor en na, dé ideale gelegenheid om eindelijk eens komaf te maken met al die wederzijdse vooroordelen die o zo dikwijls de kop opsteken in al die discussies over de diverse organisaties, enz... Uiteindelijk hebben we toch allemaal leren duiken om op een veilige manier te duiken en te genieten van het onderwaterleven en duiken we toch allemaal uiteindelijk in hetzelfde water...

Voor onze 10de GODD van zondag 10/04 trekken we opnieuw naar duikstekken ergens in "ons" Zeeland.

We verzamelen om 9u30 (AANGEPAST!!!) aan Wemeldinge Parking en rijden dan door naar de Zeelandbrug Noord (wegens NW-wind!). Na de inschrijvingen, klaarmaken, briefing, ploegindeling, proberen we tegen 10u40 in het water te liggen en tegen 11u40 er terug uit te zijn. Ruim tijd om rustig om te kleden, een droogje en een natje binnen te werken, gezellig te kletsen en tegen 13u30 rijden we dan verder naar de volgende duikstek.

Om 14u30 verzamelen we aan de Berghse Diepsluis en proberen tegen 15u30 in het water te liggen, tegen 16u30 er terug uit en dan zoeken we nog een leuk terrasje in de buurt om de dag gezellig af te sluiten!

Men zegge het voort... Iedereen is meer dan welkom op deze grensoverschrijdende initiatieven, voor alleen de eerste duik, of alleen de tweede, of beide duiken uiteraard, en als je 100% droog wil blijven en gewoon komen supporteren en wat gezellig kletsen ben je uiteraard ook zeer welkom! Je hoeft ook niet per sé zelf te zorgen voor een duikmaat, we zorgen wel ter plekke dat je een goede duikmaat hebt.
Deelname aan de duikdagen is volledig kosteloos, maar ingeval we ergens naar duikstekken gaan waar ter plekke duikgeld moet opgehoest worden moet dat uiteraard betaald worden...
A propos, voor de gezelligheid brengt iedereen zelf wat lekkers mee... en je kiest zelf maar... de ene heeft v.b. wat warme soep mee in een thermos, de andere wat koeken, of wat vlaai, of wat fruit...

Voor praktische afspraken zoals indeling van de duikploegen, enz., is het nuttig/nodig dat je vooraf je deelname bevestigt. Laat snel iets weten!
Op deze page kan je alvast de meest recente info/afspraken vinden. Hopelijk tot dan!

Met sportieve groeten,

Luc

Hebben zich reeds aangemeld voor 10/04: Anemona met Moontjes-koek, Botervisje en discipelen, Chris Delhaye, CyberWizzz, Danny Verbist, Dirk Reyntiens, Elie De Buck en Annick, Emmie, Erwin Sonnemans, Gunther Weltens, JantjeB, Jenn, Karel Jeuris, Karel DP, Koen Kaekelbergh, Luc Dupas, Luc Vanden Eynde en Yvette, Marleen en Ruud, Peter Vinken & Collega's, Peter Vranckx, Ronald de Mulder, Sylvio, Walter Huwels, Wendy + ventje, Willij Aarts, ... en nog vele anderen die nog niet hebben ingeschreven...


Opmerking: aangezien het over een federatie/organisatie-overschrijdend evenement gaat, en iedere organisatie zijn eigen specifieke regelgeving heeft qua veiligheid en wie met wie en waar en wanneer mag duiken (v.b. brevet, ervaring, max. duikdiepte, deco of niet, enz.), is iedere deelnemende duik(st)er zelf verantwoordelijk voor het checken en opvolgen van de regels van zijn/haar organisatie en staat iedere duiker zelf in voor zijn/haar eigen veiligheid!

De DC-duikdag van 27 september 2003 was zeer gesmaakt, en we hebben 2003 duikend afgesloten met twee leuke Oosterschelde-duiken tijdens onze eindejaarsduik op 28 december.
De grensoverschrijdende duikdag van 28 februari 2004 kende ondanks het 'ruige' winterweer een heel mooi succes met een opkomst van een 30-tal mensen!
Onze grensoverschrijdende duikdagen hebben duidelijk de wind de zeilen... dat is alleszins iets wat niet kon ontkend worden op zondag 4 april 2004... Ondanks de gure wind die ons voor de eerste duik helemaal naar de Grevelingen blies waren we opnieuw met een 30-tal!
Op zondag 06/06/04 was het wel prima weer, maar omwille van allerlei communie- en andere feesten, clubactiviteiten, enz. was de opkomst een heel stuk minder, maar dat heeft zeker en vast de leut voor de aanwezigen niet kunnen bederven!!!
De duikdag van 08/08/04 was een supersucces met zowel in de voormiddag in Sprimont als in de namiddag in La Gombe telkens meer dan 70 duikers!!!! En... er is over deze GODD ook een reportage verschenen in "Duiken"...
Ruim 40 enthousiaste duikers, plus een bende supporters, tekenden present op onze 7de GODD, de duikdag van 10/10/04! En resem "oude" gezichten, en weer heel wat "nieuwe". Het zonnetje was ook van de partij en het OW-zicht was prima!
Op zondag 12/12/04, de 8ste GODD, waren er toch nog een 18 dappere duik(st)ers opgedaagd om de koude te trotseren voor 2 leuke duikjes... incl. de klassieke warme soep, en nu aangevuld met een warm Gluhweintje en de obligate gezellige après-duik...
Voor zondag 13/02/05 hebben de weergoden danig hun best zitten doen om met regen, sneeuw, hagel en een forse 7Bft NW-storm roet in het GODD-eten te gooien, maar 20 dappere duikers en een 10-tal supporterende niet-duikers hebben zich niet laten vangen en hebben toch veilig en leuk kunnen duiken...


Meer info over

Oosterschelde: Weersvoorspellingen / Getijden


Wat reacties op het Zoekertjes-forum:

Jenn

Een gezellige bedoening goede organisatie, leuke duik en gesmaakte koeken, aangenaam gezelschap. Het kon niet op.
Walter: ik ben vergeten te vragen wat namen van die beestjes waren die we gezien hebben. Bedankt voor de begeleiding.

Peter

Het was weer plezant duiken en er bovenop lekkere baileys en lekkere appeljenever en lekkere appeltaart en.... Luc voelt het duiken nu anders aan :-) ??
Tot spoedig !

Willij

Moe maar voldaan terug in Brabant.
Bedankt Luc. Het was weer een gezellige bende.
Groetjes aan allen, Willij

Guppie

Het was zeker weer een hele gezellige dag.
Mooie duikjes gemaakt, goed gezelschap, lekker eten en drinken.
En toch ook nog goed weer met een lekker zonnetje.
Allemaal bedankt voor de gezelligheid en de versnaperingen.
En wie heeft er nu staan filmen?
groetjes,
Ruud en Marleen

CyberWizzz

Het was zeker een gezellige dag !!! Bedankt voor het lekkers de gezelligheid en de duikjes. ;-)
Hier mijn GODD foto's van 10-04-05
PS, van filmen gesproken... Karel hoe is de film van de Godd in Nemo van een tijdje geleden, is die klaar geworden?
Mvg, Jimmy

JantjeB

Het was een geslaagde GODD, spijtig dat ik er niet de volledige kon bij zijn. In ieder geval, ik wacht al vol ongeduld op de volgende GODD.

Wendy

The day after, nog even nagenieten
Zondagmorgen, keivroeg.
Wat zal het zijn, draaien we ons om of,… zullen we maar opstaan?
We kiezen voor dat laatste en proberen 2 jongens uit hun bed te jagen. En dat vraagt véél overredingskracht.
Nog even koffie drinken, we kijken bedenkelijk naar buiten.
Fris, koud, en ze geven regen!
Toch vertrekken we afgeladen vol met picknick, duikgerief voor 2, handdoeken,… (het lijkt wel een volksverhuizing) en vol goede moed richting zeeland. Een kladje met de wegbeschrijving zal ons tot GODD leiden.
Net over de grens B – NL komen we nog zo’n halve gare tegen (JantjeB als ik me niet vergis) en besluiten hem te volgen. Duikersinstinkt? Samen komen we in Wemeldinge parking aan.
Eerste kennismaking met een aantal GODD fanaten, stilletjes groeit de groep aan. We rijden samen richting ‘zeelandbrug’.
GODD himself houdt overzicht en leidt met zachte hand. Na de briefing iedereen te water.
Ik geef me kompleet over aan botervisje en ik weet dat ik in goede handen ben. Heerlijk duikje, alleen uit het water geraken is een ramp (wie daar stond te filmen zal zich wel een kriek gelachen hebben!)
Er volgt lekkere taart van de jarige webmaster, en nog heel wat na-geklets.
Op naar de volgende duikstek waar weer een aantal forumgenoten de groep staan op te wachten.
Ik pas voor duik nr.2 (ik weet het, ben een watje: )) maar had geen zin om terug in dat nat pak te kruipen.
We besluiten nog ergens een pint te pakken. De zon komt er door en het wordt nog warm ook.
We eindigen dagje zeeland een wandeling langs de oever.
Ik geniet op de terugweg van het weidse platte land met de schitterende waterplassen, en eilandjes met de ganzen en knappe boerderijen.
Hmmm ik kom vlug weer terug.

Botervisje

idd wendy, 't was s'morgens nog hééééééééééél vroeg, mijn ventje probeerde me nog te overtuigen om toch in het warme nest te blijven liggen:-))) maar belofte maakt schuld.
Toch een fijne dag gehad met vééééél sideseeing (hé wendy, ongekende hoekjes gezien hé), fijn jullie eens ontmoet te hebben en zeker vatbaar voor herhaling!!!!

En wat reacties op www.duikforum.nl...

Danny

Waren twee mooie duiken heb ik me laten vertellen en het was natuurlijk weer zeer plezant .Parking BD stond vol en de zon was ook op het laatste momend van de partij. Dus weer een geslaagde GODD,maar had niks anders verwacht.

Luc

Leuke duikdag! 29 duik(st)ers en een handvol niet-duikende supporters die er voor de leut en ambiance bij waren. Uiteindelijk nog een zonnige dag geworden zodat we lekker konden blijven kletsen (ouwehoeren) op de parking voor/tussen/na de duiken, met de nodige droogjes en natjes om de inwendige mens te versterken.
Twee toffe duiken gedaan, eentje op de Zeelandbrug met de obligate snotolf en enkele hele mooie Galathea's, massa's slanke waaierslakken en enkele mooie millennium wratslakken, en een tweede duik op de Berghse Diepsluis.

En op 12/06 staan we er weer... voor de 11de GODD...

CyberWizzz

Het was niet te missen en heb er veel plezier aan beleefd, terug al de gekende en minder bekende zelfs nieuwe gezichten te zien. Luc nog een klein duwtje en t'is weer zomer... mogen we ons dan terug verwachten aan taferelen met 60 duikers??!

Ronald

ik vond het een zeer gezellige dag en zal de volgende keer zeker weer van de partij zijn.
greets ronald

Emmie

Als nieuwe GODD deelnemer was het voor mij allemaal een beetje spannend natuurlijk. Wie zal ik daar allemaal ontmoeten, wat voor mensen zijn dat, word ik wel aan een goede buddy gekoppeld en nog meer van dat soort rare dingen die er dan door je hoofd schieten.
Maar gelukkig viel dat allemaal ontzettend mee. Waar heb ik me druk om gemaakt?
Ik was zelf ruim op tijd al aangekomen bij de Zeelandbrug. En van lieverlee druppelden de anderen ook allemaal "binnen".

Luc had bedacht dat ik als nieuwkomer maar zijn buddy moest zijn. Eerst maar eens ff kijken wat voor vlees we in de kuip halen he?!

Invullen van de duiklijst, briefing, indeling buddyparen en dan maar klaarmaken voor de duik.
Het was voor al even geleden dat ik bij de Zeelandbrug had gedoken en het zicht was soms niet al te best. Maar wat heb ik genoten van deze duik en helemaal als je Luc als buddy hebt. Hij heeft me zoveel moois aangewezen onder water, ik weet niet eens meer wat ik allemaal heb gezien voor mooie flora en fauna. Ik weet in ieder geval dat we de Snotolf hebben gezien (was voor mij de eerste keer). Wat een ontzettend lieve vis is dat. Hij hangt heel rustig en laat zich prima bekijken. Op een gegeven moment draait ie zich zo dat ie met zijn bek naar mij toe hangt en kijkt me daarbij recht aan. Echt mega leuk. Verder hebben we Galathea's gezien. Wist ik veel wat dat waren. Maar dat zijn dus ontzettend mooie kreeftjes (blauwe streepjes op hun schild) die hun staart naar onderen hebben gedraaid, zodat je die eigenlijk niet ziet.
Verder heel veel naaktslakken (welke weet ik helaas niet meer) en nadat ik er een paar aangewezen had gekregen door Luc, lukte het mij niet veel later om er zelf 1 te spotten. Wat was ik trots
Na 50 minuten weer boven gekomen. Prachtige duik!!

Jammer dat er wat fout is gegaan met mijn lamp, waardoor er water was binnen gekomen. Gelukkig waren er enkele mannen zo lief om zich er over te ontfermen. Spoelen met zoet water, droogblazen en kijken wat er nog te redden viel. Zal morgen eens langs de duikwinkel gaan om 'm na te laten kijken. Heb 'm net voorzichtig in elkaar gezet (gedeeltelijk) en hij lijkt het nog te doen. Heb 'm maar niet te lang aan laten staan voor het geval er iets zou gebeuren. Eerst maar ff een deskundige na laten kijken voor dat ik er weer mee ga duiken.

Gezellig nakletsen en wat drinken en eten en toen was het tijd om naar de volgende stek te rijden; de Bergsche Diepsluis.
Ook daar weer keurige briefing door Luc en indeling van de buddyparen. Moet zeggen dat het allemaal prima geregeld is.

Gelukkig had Luc nog een reservelamp die ik kon gebruiken bij deze duik. Ook nu zou ik samen met Luc duiken, maar ik zou dit keer de navigatie doen. Vind dat altijd nog wat eng en ben erg onzeker over mijn navigatie. Maar het lukte allemaal wonder wel. Keurig uitgekomen bij de sepia rekjes en daarna door naar de mosseltouwen. Pffff, wat zijn die prachtig begroeid zeg. Ook hier weer een fantastisch mooie duik gemaakt.

Was wel ontzettend moe na deze duik. Alles had toch allemaal wat meer impact op me gehad. Nieuwe mensen, toch iets zwaardere omstandigheden dan ik gewend ben bij het duiken, kapotte lamp (flink balen - is nog vrij nieuw), zelf navigeren. Kortom ik was echt doodmoe. Rustig aan omkleden en ff bijkomen in de auto. Daarna nog ff na staan kletsen met de anderen die nog waren overgebleven. Rond half 6 in mijn autootje gestapt en rustig naar huis gereden. Daar op de bank geploft en na wat tv gekeken te hebben, in slaap gevallen . Werd midden in de nacht wakker en ben toen maar zo mijn bedje ingerold. Moet dus zometeen nog alle spullen goed gaan uitspoelen

Al met al was het bijzondere dag en ervaring. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en in het bijzonder natuurlijk Luc voor de organisatie en voor zijn buddyschap. Ik vond het fantastisch en ga dan ook zeker proberen om er bij de volgende GODD weer bij te zijn.


Laatste wijziging: Apr 11 20:48