GrensOverschrijdende DuikDagen (GODD)

http://users.skynet.be/dupas/duiken/specials/

Eerstvolgende duikdag: zondag 12/06/2005

Andere data voor 2005: 07/08 (gewijzigde datum!), 09/10 en 11/12...
Klik hier voor foto's van eerdere grensoverschrijdende duikdagen en andere exploten
Opgelet: de weersomstandigheden kunnen behoorlijk roet in het eten gooien zodat soms last minute nog plannen moeten gewijzigd worden. Dus steeds even voor alle zekerheid de avond voordien deze page nog eens checken!!!

GrensOverschrijdend... over de clubgrenzen heen, over de federatiegrenzen heen, over de landsgrenzen heen... grensoverschrijdend dus... en ook grensverleggend... Onze lands-, federatie/organisatie- en club-GrensOverschrijdende DuikDagen (GODD) zijn ondertussen al een prille traditie geworden! We hebben tot op heden een bont en leuk allegaartje van Vlamingen en Nederlanders zien opdagen, met duikers van zowel NOB, NELOS, Padi, VVW, IDEA, SSI, CEDIP, enz. Het is zeer tof om mensen van andere clubs of andere federaties, en die je dikwijls alleen maar onder een bepaalde (schuil)naam kent van op de diverse duikforums (Zoekertjes/Zeeroos, Duikforum.NL, Seamasters, DC) of zelfs helemaal niet, eens in het "echt" te leren kennen... En bovendien is gezellig samen duiken, en een leuke babbel voor en na, dé ideale gelegenheid om eindelijk eens komaf te maken met al die wederzijdse vooroordelen die o zo dikwijls de kop opsteken in al die discussies over de diverse organisaties, enz... Uiteindelijk hebben we toch allemaal leren duiken om op een veilige manier te duiken en te genieten van het onderwaterleven en duiken we toch allemaal uiteindelijk in hetzelfde water...

Voor onze 11de GODD van zondag 12/06 trekken we opnieuw naar duikstekken ergens in "ons" Zeeland.

We verzamelen om 9u30 aan de Nieuwe Kerkeweg (Den Osse). Na de inschrijvingen, klaarmaken, briefing, ploegindeling, proberen we tegen 10u30 in het water te liggen en tegen 11u30 er terug uit te zijn. Ruim tijd om rustig om te kleden, een droogje en een natje binnen te werken, gezellig te kletsen, wat van het zonnetje (hopelijk) te genieten, wat tijd om de flessen terug te vullen, en tegen 13u30 rijden we dan verder naar de volgende duikstek.

Om 14u30 verzamelen we aan de Zoetersbout en proberen tegen 15u30 in het water te liggen, tegen 16u30 er terug uit en dan zoeken we nog een leuk terrasje in de buurt om de dag gezellig af te sluiten! Of blijven we gezellig kletsen met wat koek en ander lekkers dat iedereen meebrengt...

Men zegge het voort... Iedereen is meer dan welkom op deze grensoverschrijdende initiatieven, voor alleen de eerste duik, of alleen de tweede, of beide duiken uiteraard, en als je 100% droog wil blijven en gewoon komen supporteren en wat gezellig kletsen ben je uiteraard ook zeer welkom! Je hoeft ook niet per sé zelf te zorgen voor een duikmaat, we zorgen wel ter plekke dat je een goede duikmaat hebt.
Deelname aan de duikdagen is volledig kosteloos, maar ingeval we ergens naar duikstekken gaan waar ter plekke duikgeld moet opgehoest worden moet dat uiteraard betaald worden...
A propos, voor de gezelligheid brengt iedereen zelf wat lekkers mee... en je kiest zelf maar... de ene heeft v.b. wat warme soep mee in een thermos, de andere wat koeken, of wat vlaai, of wat fruit...

Voor praktische afspraken zoals indeling van de duikploegen, enz., is het nuttig/nodig dat je vooraf je deelname bevestigt. Laat snel iets weten!
Op deze page kan je alvast de meest recente info/afspraken vinden. Hopelijk tot dan!

Met sportieve groeten,

Luc

Hebben zich reeds aangemeld voor 12/06: Allan Soreyn en Geike, Badeendje, CyberWizzz, Dimitri Haelterman, Dominique Carle, Edgar en RoodRunner, Emmie, Frank uit Almere, Glenn De Wilde, Janine met partner Paul, Jenn, Johnny Claes, Joni Roels, Laurens van Rijn, Luc Dupas, Pascale Bierna, Ronald de Mulder, Rudi Vertriest en Naghie, SarDiNo, Stach en Webmaster, Ukkie, WillemII, Wimmeke, ... en nog vele anderen die nog niet hebben ingeschreven...


Opmerking: aangezien het over een federatie/organisatie-overschrijdend evenement gaat, en iedere organisatie zijn eigen specifieke regelgeving heeft qua veiligheid en wie met wie en waar en wanneer mag duiken (v.b. brevet, ervaring, max. duikdiepte, deco of niet, enz.), is iedere deelnemende duik(st)er zelf verantwoordelijk voor het checken en opvolgen van de regels van zijn/haar organisatie en staat iedere duiker zelf in voor zijn/haar eigen veiligheid!

De DC-duikdag van 27 september 2003 was zeer gesmaakt, en we hebben 2003 duikend afgesloten met twee leuke Oosterschelde-duiken tijdens onze eindejaarsduik op 28 december.
De grensoverschrijdende duikdag van 28 februari 2004 kende ondanks het 'ruige' winterweer een heel mooi succes met een opkomst van een 30-tal mensen!
Onze grensoverschrijdende duikdagen hebben duidelijk de wind de zeilen... dat is alleszins iets wat niet kon ontkend worden op zondag 4 april 2004... Ondanks de gure wind die ons voor de eerste duik helemaal naar de Grevelingen blies waren we opnieuw met een 30-tal!
Op zondag 06/06/04 was het wel prima weer, maar omwille van allerlei communie- en andere feesten, clubactiviteiten, enz. was de opkomst een heel stuk minder, maar dat heeft zeker en vast de leut voor de aanwezigen niet kunnen bederven!!!
De duikdag van 08/08/04 was een supersucces met zowel in de voormiddag in Sprimont als in de namiddag in La Gombe telkens meer dan 70 duikers!!!! En... er is over deze GODD ook een reportage verschenen in "Duiken"...
Ruim 40 enthousiaste duikers, plus een bende supporters, tekenden present op onze 7de GODD, de duikdag van 10/10/04! En resem "oude" gezichten, en weer heel wat "nieuwe". Het zonnetje was ook van de partij en het OW-zicht was prima!
Op zondag 12/12/04, de 8ste GODD, waren er toch nog een 18 dappere duik(st)ers opgedaagd om de koude te trotseren voor 2 leuke duikjes... incl. de klassieke warme soep, en nu aangevuld met een warm Gluhweintje en de obligate gezellige après-duik...
Voor zondag 13/02/05 hebben de weergoden danig hun best zitten doen om met regen, sneeuw, hagel en een forse 7Bft NW-storm roet in het GODD-eten te gooien, maar 20 dappere duikers en een 10-tal supporterende niet-duikers hebben zich niet laten vangen en hebben toch veilig en leuk kunnen duiken...
De weergoden hadden niet echt goed weer besteld voor de 10de GODD van zondag 10/04/05, en de aanhoudende NW-wind heeft ons doen uitwijken naar de Zeelandbrug ipv Wemeldinge, maar dit kan het plezier van de 29 duik(st)ers en een handvol enthousiaste supporters niet klein krijgen hoor!


Meer info over

Oosterschelde: Weersvoorspellingen / Getijden


Wat reacties op Zoekertjes en Duikforum:

Laurens

De GODD van 12/06 was weer prima geregeld. Redelijke opkomst (dacht zo'n 25 duikers).
Temperatuur was goed, geen regen, wel veel gezelligheid. Zonnetje had iets meer mogen zijn, wind ietsje minder.

Zicht bij de Nieuwe Kerkweg was goed te doen, bij Zoetersbout was een blindegeleide hond wel handig.

Al met al een leuke dag.

Luc, bedankt voor de organisatie en tot de volgende keer.

CyberWizzz

Ja idd. was weer dik in orde, s'morgens prachtig zicht !! in de namiddag wel ja beter dan Laurens kan ik het niet beschrijven...
Maar al bij al was het weer gezelligheid troef !!!
Sorry dat ik niet meer ben meegeweest naar de "Storm" maar mijne schat wilde naar huis de kinderen moeten vroeg op en moesten nog een eindje rijden. Maar heb van de dag genoten.

Jenn

Jammer van het mindere zicht in Zoetersbout, maar toch nog mooie namiddag gehad.
Met dank aan buddy´s Edgar en Ester, en aan Luc voor de organisatie.

Glenn

Toffe GODD gisteren! Het was mijn 3de keer en voor de 3 beginners (Johny, Pascale en Joni) die ik bij had was het ook onvergetelijk. Ze hebben de GODD-smaak ook te pakken.
Ik wil me in Joni haar plaats nog even verontschuldigen t.o.v. de man met de openstaande broeksknop... :-)))

Luc, bedankt voor de organisatie en de opvang van de beginnelingen! TOT DE VOLGENDE GODD!!!!

Wimmeke

Ik heb gisteren alleen maar de tweede duik meegedaan.
Dit was mijn eerste GODD en ik heb er absoluut geen spijt van dat ik voor slechts 1 duik tot in Nederland gereden ben. Ondanks het feit dat de zichtbaarheid onder water niet zo denderend was heb ik veel gezien.
Volgende keer ga ik zeker proberen om beide duiken mee te doen.

WillemII

En weer bedankt voor dit leuke initiatief, Luc. Was weer top!
Alhoewel je voor mijn Oosterschelde-doop wel wat beter had kunnen stofzuigen hoor!

De wegblijvers hadden weer eens ongelijk.
We hadden met name in de ochtend en voormiddag bij de Kerkweg-Den Osse prachtig weer, lekker zonnetje, wel wat wind, maar ondanks de grote drukte, toch een goed zicht onder water. 'S middags te Zoetersbout liet het zonnetje het afweten, maar was het water toch gewoon 16°C, net als 'smorgens. Het zicht was helaas veel minder goed, maar toch voldoende om een fraaie duik te maken. Tijdens onze duik heeft het zelfs nog geregend, maar degenen die een uurtje onder konden blijven hebben daar geen last van gehad.

Wederom een zeer gezellige en geslaagde GODD-dag!


Laatste wijziging: Jun 13 22:25